Natuurgeneeskunde

 

Je lichaam bezit een vitale kracht om zichzelf te herstellen van ziektes, ook chronische ziektes. Het doel van een natuurgeneeskundige behandeling is het stimuleren van dit zelfgenezend vermogen. Natuurgeneeskunde heeft een positief effect op bijvoorbeeld darmklachten, eczeem, hoge bloeddruk, allergieën, diabetes, vermoeidheid, reuma of stemmingswisselingen. Mijn behandelingen variëren van voedingsadvies, fytotherapie en Bach Bloesem Remedies tot klassieke massages.

 

Door op een natuurlijke manier om te gaan met gezondheid en ziekte, probeer ik je te laten zien dat je andere keuzes kunt maken. Door de wisselwerking tussen lichaam en geest krijg je inzicht in de oorzaak van je klachten en wat je er aan kunt doen. Lichamelijke klachten zijn in mijn ogen vaak een uiting van emotionele of psychische onbalans.

beroepsvereniging natuurgeneesunde

Monique is lid van de beroepsverenging NWP. De NWP is een beroepsvereniging voor en door natuurgeneeskundigen.

 

www.nwp-natuurgeneeskunde.nl

Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.
- Hippocrates

gezonde voeding

Voedingsadvies

Je voeding heeft niet alleen invloed op je energieniveau, maar ook op het functioneren van je hersenen,  je stemming en je immuunsysteem, en dus je vatbaarheid voor ziektes. Er bestaat bijvoorbeeld een directe link tussen de darmen en onze hersenen. Zowel intelligentie en leervermogen als aandacht, concentratie en stemming worden voor een belangrijk deel bepaald door vetten. Chronische ziektes ontstaan eigenlijk allemaal in onze darmen. Door een verstoorde darmflora en ontstoken darmslijmvlies ontstaan er uiteindelijk allerlei vervelende reacties van ons immuunsysteem. De aanpassing van je voedingspatroon, met pure, verse, onbewerkte voedingsmiddelen, zoals voldoende groenten en fruit, de juiste vetten en langzame koolhydraten verbetert je gezondheid. Met het juiste voedingsadvies kom je gewoon lekkerder in je vel te zitten en ik vertel je daar graag meer over.

flower-essences

Fytotherapie & Bach Bloesem Remedies

  • Met de juiste voeding kom je een heel eind, maar bij chronische klachten heb je meestal meer nodig dan alleen gezonde voeding en voldoende beweging. Fytotherapie, oftewel kruidengeneeskunde, wordt al eeuwenlang gebruikt bij het voorkomen en behandelen van chronische ziektes. Het begint al bij het rijkelijk gebruikmaken van kruiden als oregano, tijm, peterselie, rozemarijn en kurkuma in ons dagelijks eten. Deze kruiden hebben allemaal een ontstekingsremmende werking.
  • Bach Bloesem Remedies brengen je emoties in evenwicht. Als je slecht slaapt of bijvoorbeeld last hebt van hyperventilatie, faalangst, jaloezie, onzekerheid, stress of gedragsproblemen, help ik je graag door de juiste remedie te vinden.
massage

Klassieke massage

Vind je het moeilijk om te ontspannen of je te onttrekken aan de waan van de dag? Dan kan een klassieke massage je helpen. Het is ontspannend en het activeert tegelijkertijd je spieren. De massage zorgt voor een betere doorbloeding, afvalstoffen worden afgevoerd en lichaam en geest komen meer in balans. Of een massage bij je past, bekijken we als je bij me in de praktijk komt. Het kan zijn dat je komt voor een voedingsadvies en dat we na een kennismaking besluiten dat een voedingsadvies in combinatie met een periodieke massage je klachten kunnen verminderen. Een massage combineer ik in bepaalde gevallen met schröpfen of moxa, om een sterkere prikkel te geven aan het lichaam en zo het lichaam nog meer aan te zetten tot het afvoeren van afvalstoffen.

Ben je geïnteresseerd in natuurgeneeskundige behandelingen?

Bel me gerust op 06 42128622 of kom eens kennismaken.