Balans op je werk, fit in je leven

Een aantal jaren geleden ben ik weer begonnen met hardlopen. Sindsdien ben ik in de wintermaanden nooit meer ziek, Ook kan ik metaal beter tegen een stootje. Wat daarin ook helpt, is dat ik werk doe dat ik leuk vind. Ik krijg energie van mijn werk!

Merk ik dat mijn energieniveau daalt, dan kijk ik hoe dat komt en wat ik eraan kan doen. Soms is dat een afspraak met een vriendin, soms een uurtje hardlopen en soms gewoon een avondje niks doen op de bank. Zo kan ik de volgende ochtend een frisse start maken. En fit en gezond blijven. Want alles gaat makkelijker als je fit bent. Toch?

Niet alleen thuis kan je zorgen voor je eigen balans. Steeds meer werkgevers bieden mogelijkheden om iets te doen aan je vitaliteit. Ik kan bijvoorbeeld staand werken en me aanmelden voor workshops over mindfulness, gezonde voeding en beweging. Ik kan in de kantine kiezen voor salades, vers fruit en smoothies. En na de lunch maken we gezellig een ommetje, om de middag weer fris te beginnen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor je gezondheid én je mindset op je werk. Zit je goed in je vel, dan krijg je je werk beter af en heb je minder last van stress. Er is een wisselwerking tussen gezond leven, omgaan met stress en de bevlogenheid op je werk. Fysiek, mentaal, spiritueel én sociaal in balans, dus!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.